Perforované nálepky, perforované fólie, dierkované fólie alebo takzvané One Way Vision. Všetky tieto slovné spojenia označujú jednu vec – špecifickú nálepku. Nálepku, ktorá má mimoriadne populárne a zároveň efektívne podnikateľské a marketingové využitie.

Čo sú to perforované nálepky?

Perforované nálepky sú samolepkami s jedinečnými schopnosťami. Zatiaľ čo ich jedna strana ponúka fantastické reklamné využitie, tou druhou môžete vidieť doslova a do písmena skrz naskrz.

Dôležité: Perforované nálepky sú také samolepky, ktoré sú z jednej strany priehľadné, pričom ich druhá strana ponúka pohľad na grafiku.

Ako sme spomenuli už v samom úvode, perforovaným nálepkám sa hovorí aj One Way Vision, čo by sa dalo preložiť ako „jednosmerné videnie“. Laicky povedané, keď sa pozeráte na dierkovanú fóliu zvnútra, vidíte perfektne von. Naopak, keď sa na ňu pozeráte zvonka, do očí vám udrie pútavá grafika. Teda, v tom prípade, že prešla rukami takého šikovného grafika, akého máme v našich radoch my.

Každopádne, v oboch prípadoch, ako pri pohľade zvnútra, tak pri pohľade zvonku, budete pri podrobnejšom, resp. bližšom, skúmaní vidieť drobné dierky, ktoré tvoria až 50 % celej plochy perforovanej nálepky. Práve z toho dôvodu je potrebné uvedomiť si a zároveň brať do úvahy, že pri tlači grafického návrhu perforovanej nálepky sa bude výsledná samolepka vyznačovať nižšou sýtosťou farieb. Príde totižto takpovediac o polovicu svojej grafiky.

perforovaná nálepka

Vidíte? Obrázok je síce len ilustračný, no farby toho ľavého pôsobia jednoznačne sýtejšie. Zdroj pôvodného obrázka: freepik.com

Okrem toho stojí v súvislosti s perforovanými nálepkami za zmienku aj skutočnosť, že redukujú zhruba 30 až 40 % svetla dopadajúceho do interiéru. „Jednostranný účinok“ dierkovaných fólií však funguje len dovtedy, kým sa vonku stmie a vnútri rozsvieti svetlo. V tom prípade radšej zatiahnite závesy :).

Aké je využitie perforovaných nálepiek?

Vo všeobecnosti platí, že perforované nálepky sú najvhodnejšie na polep rovných plôch - skiel. Pri použití polymerických typov fólií sa však nevylučuje ani možnosť polepiť zakryvené plochy, ako napr. zadné okno na aute. Tak či onak, One Way Vision nálepky sú vhodné do exteriéru, aj do interiéru, pričom ich životnosť je 1 až 5 rokov pri exteriérovom použití, resp. neobmedzene pri interiérovom. Výsledná životnosť perforovanej nálepky sa ale odvíja od použitej fólie - monomerický s kratšou životnosťou a polymerické s dlhšou. Bez ohľadu na použitú fóliu však môžeme konštatovať, že perforované samolepky sú vysoko odolné voči vplyvom počasia a UV žiarenia.

Najobvyklejšie a zároveň najefektívnejšie využitie nájdu perforované nálepky pri polepoch sklených výkladov, dverí a okien či pri brandovaní a olepovaní okien áut, autobusov, električiek, vlakov či metra.

perforovaná fólia nálepka

Zdroje pôvodných obrázkov: freepik.com, freepik.com

Polep výkladov, dverí a okien

Najčastejšie môžeme perforované nálepky vídať na sklených výkladoch, dverách a oknách kamenných predajní. Ide totižto o azda najlepší spôsob, ako využiť sklenú plochu, za ktorou nie je vystavený žiadny tovar. Navyše, pútavá grafika na dobre viditeľnej One Way Vision nálepke dokáže zaujať pozornosť aj z veľkej diaľky, čo so sebou prirodzene privádza aj nových zákazníkov.

Polep áut, autobusov a iných dopravných prostriedkov

Perforovaná fólia na okná sa často využívajú na autách, autobusoch a iných dopravných prostriedkoch. Veľkou výhodou je, že polep takto može zasahovať aj do sklenených plôch. Perforovanú samolepku je možné použiť či už na zadné sklo, alebo na bočné sklá. V oboch prípadoch môžete získať výbornú, efektívnu a lacnú pojazdnú reklamu. Ako sa (ne)hovorí, za málo peňazí veľa muziky.

one way vision

Aj takto môže vyzerať autobus polepený perforovanými nálepkami. Zdroj obrázka: pixabay.com

Polep prízemných kancelárií a obchodných priestorov

Okrem toho, že reklamné nálepky na sklo sú fantastickou voľbou vo vyššie zmieňovaných prípadoch, sú prakticky využiteľné aj pri polepe prízemných kancelárií a rôznych obchodných priestorov. Vo svojej podstate sú vhodné všade tam, kde je potrebné zamedziť zvedavým očiam okoloidúcich – čo je v porovnaní s ich marketingovým využitím drobný paradox.

Pre akú perforovanú fóliu sa rozhodnúť?

V našej ponuke nájdete 3 tipy dierkovaných fólií, ktoré sa vyznačujú špičkovou kvalitou a perfektnými vlastnosťami. Každá z nich je skvelou a overenou voľbou na tlač nálepiek rôzneho druhu. Po prečítaní nasledujúcich charakteristík by ste mali mať jasno v tom, ktorá bude pre vás tým pravým orechovým.

  • Monomerická One Way Vision fólia – najtenšia perforovaná fólia z našej ponuky. Vhodná na rovné plochy. Životnosť v exteriéri minimálne 3 roky.
  • Monomerická One Way Vision fólia Day&Night – ponúka nálepku, ktorá je pri podsvietení vidieť aj v noci. Aby bol efekt čo najlepší, tlačíme 2 vrstvy farby. Vhodná na rovné plochy. Životnosť v exteriéri minimálne 1 rok.
  • Polymerická One Way Vision fólia – najhrubšia dierkovaná fólia, ktorú ponúkame. Je vhodná nielen na rovné plochy, ale taktiež na tie zakryvené. Životnosť v exteriéri minimálne 5 rokov.

Objednanie a lepenie perforovaných nálepiek

Objednanie perforovaných nálepiek je v prípade nášho intuitívneho konfigurátora skutočne chvíľkovou záležitosťou. Ak však dávate prednosť osobnejšej komunikácii, môžete nám ohľadom vášho záujmu zavolať alebo napísať. Stačí nám vedieť požadovaný materiál, počet kusov a rozmer. One Way Vision nálepky dokážeme vyrezať do požadovaného tvaru s rozmermi od 10 do 20000 mm a pripraviť do 2 až 4 pracovných dní.

Čo sa týka lepenia, práca s perforovanými nálepkami je radosťou. Keďže One Way Vision fólia pozostáva z mnohých dierok, pri jej lepení je minimalizované riziko tvorby nepopulárnych bubliniek. Okrem toho, ak by sa vám aj nálepku nepodarilo nalepiť úplne perfektne, dokážete ju odlepiť a nalepiť podľa vašich predstáv aj na ďalší pokus.

TIP: Pokiaľ by ste si však na lepenie perforovaných nálepiek neverili, radi to vezmeme do vlastných rúk. Naše dlhoročné skúsenosti zúročíme tak, aby vás vo výsledku sprevádzala maximálna spokojnosť – a to bez ohľadu na to, či pôjde o lepenie výkladov, dopravných prostriedkov, alebo čohokoľvek iného.

Ako sme tvrdili, lepenie perforovanej nálepky nie je nič zložité. A navyše, na youtube.com nájdete mnoho videí, ako na to. Stačí len naťukať One Way Vision a vyhľadať, čo potrebujete. Zdroj videa: youtube.com

Tip na záver

V tom prípade, že vás zaujímajú nielen témy ohľadom perforovaných nálepiek, ale celkovo témy ohľadom nálepiek, vám odporúčame nazrieť aj do našich starších článkov. Ako príklady, ktoré by mohli upútať vašu pozornosť, uvádzame tipy na kreatívne a nápadité nálepky a komplexného poradcu pri výbere nálepiek. Viac, nielen o nálepkách, sa dočítate na našom blogu.

 

Zdroje obrázkov: freepik.com, pixabay.com, vlastné spracovanie

Zdroje videí: youtube.com