Predstava ideálneho darčeka pre vašich blízkych bude pravdepodobne viac-menej subjektívna záležitosť. Každému sa totižto môže páčiť niečo iné. Avšak, stávkou na istotu môžu byť v mnohých prípadoch darčeky, ktoré dokonalým spôsobom zachytia prekrásne spomienky a emóciu. Takúto schopnosť majú napríklad fotoobrazy či iné predmety s fotografiami, ktoré majú pre obdarovaného jedinečnú hodnotu.

Fotoobrazy

Milovníkov prírody môže potešiť aj takáto prekrásna fotka na plastovej doske, ktorú je možné jednoducho zavesiť na stenu.

Hovorí sa, že detská láska je tá najúprimnejšia. Práve deti, či už mladšie, alebo staršie, zvyknú pri špeciálnych príležitostiach obdarovávať svojich rodičov menšími rodinnými fotografiami v rámčekoch. Okrem toho, že ide o finančne nie príliš náročnú záležitosť, takýto darček je skutočne úprimným prejavom lásky. Aj preto sme toho názoru, že fotoobrazy môžu byť ideálnym darčekom pre vašich blízkych.

Fotoobrazy na rôzne spôsoby

Vzhľadom na to, že moderné tlačiarenské spoločnosti dokážu v dnešnej dobe vytlačiť fotografie rôznych rozmerov na hocaké materiály, nie sú zákazníci odkázaní výhradne na vyššie spomínané klasické malé fotky v rámčekoch. Súčasná trhová ponuka je omnoho širšia.

Foto na plátno

Tlač fotografie na plátno patrí medzi najpopulárnejšie prevedenia fotoobrazov. Okrem toho, že je cenovo dostupná, pôsobí originálne a netuctovo. Plátno, na ktoré sa fotografia tlačí priamo vo vysokom rozlíšení, je bavlnené. Po dokončení tlače sa naťahuje a pripevňuje na skrytý rám, ku ktorému je pripevnený závesný systém – takzvaný krokodíl.

Fotopostup foto plátno

Fotopostup realizácie foto plátna.

Popularite foto plátnam nahráva do karát aj skutočnosť, že zákazníci si môžu sami zvoliť spôsob prevedenia okrajov fotografie. Na výber majú z potlačených okrajov, zrkadlovo pridaných okrajov a nepotlačených okrajov, pri ktorých zostávajú bočné strany biele. Za zmienku stojí aj povrchová úprava z tekutej laminácie, vďaka ktorej je plátno odolné voči UV žiareniu, vlhkosti a poškriabaniu, pričom si udržuje farebnú stálosť po dobu minimálne 75 rokov. Navyše, takéto fotoobrazy sú aj veľmi jednoducho umývateľné.

Foto na plastovú dosku

Foto plátno

Foto plátna z našej tvorby ukazujú možnosti kreatívneho vyšantenia sa.

Foto na plastovú dosku

Výbornou alternatívou fotoobrazu je aj fotka vytlačená na plastovej doske (PVC), ktorá sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti poškodeniu. Vďaka tomu, že moderné prístroje umožňujú tlač na plastové dosky priamou UV technológiou s vysokou odolnosťou voči poškriabaniu, si fotoobrazy na plastovej doske udržujú dokonalý vzhľad aj desiatky rokov.

Fotoobrazy doska

Odolný fotoobraz na plastovej doske môže byť výborným darčekom pre vašich blízkych.

Foto plagát

Za klasiku medzi fotoobrazmi môžeme pokojne označiť foto plagáty tlačené na kvalitnom fotopapieri. Odhliadnuc od toho, či ide o lesklý, alebo matný fotopapier, foto plagáty sa vyznačujú vysokým rozlíšením tlače a vynikajúcim kontrastom s vysokou vernosťou farieb. Tieto atribúty, spolu s doplnkovým orámovaním, z nich robia priam umelecké diela vhodné do akéhokoľvek interiéru.

Fotoobrazy foto plagát

Vhodne zvolený rám dokáže pretvoriť foto plagát na najvýraznejší prvok v miestnosti.

Foto magnetka

Magnetky patria jednoznačne k najpopulárnejším dovolenkovým suvenírom. Okrem toho, že sú cenovo dostupnou záležitosťou, predstavujú sympatický a vďačný darček vhodný takmer pre každého. Tieto „mini fotoobrazy“, ktoré zvyčajne zdobia chladničky, je však možné povýšiť na inú úroveň. Ako? No predsa tak, že si dáte na magnetku vytlačiť rodinnú fotku, resp. obrázok, ktorý má pre vás špeciálnu hodnotu.

Vedeli ste, že fotku na magnetke dokážete využiť aj na reklamné účely? Môžete si ňou označiť napríklad firemné vozidlo alebo priestory. Vzhľadom na to, že samotná magnetka je vyrobená z pružného materiálu, sa dokáže prispôsobiť svojmu podkladu.

Foto magnetky

Magnetka s rodinnou fotkou či fotkou vašich blízkych môže príjemne ozdobiť napríklad chladničku.

Gravírované fotoobrazy do dreva

Náš zoznam ideálnych darčekov pre vašich blízkych ukončujeme vskutku originálnymi gravírovanými fotoobrazmi do dreva. Ich jedinečnosť spočíva v zachovaní prírodnej drevenej štruktúry a vône dreva a v kombinácii precíznej ručnej práce so špičkovými technológiami. Celkový 3D efekt a kvalita materiálu je v prípade drevených fotoobrazov umocnená jednoduchým ozdobným reliéfnym rámom.

Foto na drevený obraz

Gravírované fotoobrazy do dreva sú perfektnou voľbou pre skutočných milovníkov dreva a klasického štýlu.

Pre aký darček sa rozhodnúť?

Ak máte náhodou po prečítaní predošlých riadkov v hlave galimatiáš, nič si z toho nerobte. Bez ohľadu na to, pre aký foto darček sa rozhodnete, veríme, že potešíte vašich blízkych. Ako sme už totižto spomínali, fotoobrazy majú jedinečnú schopnosť zachytiť spomienky a emócie, čo z nich skutočne robí ideálny darček na hocakú príležitosť.

Zdroj obrázkov: vlastné spracovanie